maanantai 28. huhtikuuta 2014

Proteiinilettuja

No nyt niitä proteiinilettuja vihdoinkin !!

Eli moni tietääkin mitä ihanuuksia on luvassa ja jos ei ole maistunut ennen niin kannattaa ainakin kokeilla kerran.
Kyseessä on siis ns. sallittu herkku. Ei vastaa toki maultaa aivan tavallista lettua hillolla, mutta tätä herkkua saa sovellettua erimakuisiksi vaihtelemalla proteiinijauheen tai Puddingin makua.

Erilaisia ohjeita löytyy netti pullollaan ja jos ei nyt näistä innostu niin kanattaa tutkiskella tai kysellä vaikka minulta täällä niin voin antaa vaihtoehtoja :) Kyseessä on kuitenkin sen verran hyvä juttu, että herkuttelu on proteiinipainotteisella dieetilläkin helppoa.

Itse pidän FASTn Pudding letuista, siinä lempparimakuni ovat piparkakku, mansikka-valkosuklaa ja omena-kaneli



 Mansikka-valkosuklaa proteiiniletut

3-4 kanamunanvalkuaista
50g Rasvatonta maitorahkaa
keskikokoinen  banaani (valinnainen)
30g pikakaurahiutaleita
30g FAST Pudding jauhetta (Mansikka-Valkosuklaa)
kookosrasvaa paistamiseen

1) Kaikki ainesosat sekoitetan keskenään ja hienonnetaan sauvasekoittimella (olen kokeillut myös sähkövatkaimella ja toimii).
2) Lisää lettupannulle pieni ripaus kookosrasvaa ja lisää taikinaa pannulle, tasoittele koko alueelle pyörivin liikkein litteäksi letuksi.
Paistaminen toimii parhaiten pikku lettupannulla, korkeahkolla lämpötilalla, pienessä määrässä kookosrasvaa. Huom! Paistuu nopeasti!
3) Lopuksi päälle voi ripotella tuoreita marjoja ja vaikka murskattuja cashew pähkinöitä.


Ei muuta kuin kokkailemaan!

Laitahan ihmeessä omat kokemukset ja resepti vinkit niin kokeilen mielelläni myös teidän ohjeilla.
Yhdessä mennään... niinkus aina :) <3

-Ayse










5 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeeta! Aion kokeilla ilman banaania kun mulla on järkyn huono sauvasekoitin ja blenderi sökönä:D

    Ajattelin ottaa sellaisen muutaman viikon kesäksi kuntoon tiristelypätkän ( ja ylläpitää sitä kuntoa sitten muinakin vuodenaikoina). Meinaa välillä väsyttää painon pudottaminen, varsinkin kun vauhti hidastuu, mutta nyt jos vielä vähän tsemppais niin pääsis sitten puhtasti tuohon lihaspuoleen käsiksi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Sanna :) kerrothan sitten oliko plätty tarpeeksi makea ilman banaania, itse en ole kokeillut kun oon niin perso makealle :D
      Tsemppiä kiristelyyn!
      Mulla tuota ruokaa tuossa on ihan hyvin ja tehdään koko ajan lihasta, kiristellään varmaankin vasta sitten lopussa... Johon on muuten ihan mielettömän pitkä matka vielä! :O :D
      Hyvää Vappua!
      -Ayse

      Poista
  2. Kaseiinilla toimii tosi hyvin lettujen teko; ne pysyvät helposti kasassa (puddingista olen kuullut, että hajoaa helposti?) ja näyttävätkin siis letuilta, myös koostumuskin on lähes sama kuin "normaaleissa" lettuloisissa :)

    http://sisaisenlaskinnujerrus.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Laura :)
      Mulla ei ole Puddingilla hajonnut, mutta kiitos tuosta vinkistä ;) kaikkea pitää kokeilla ainakin kerran (Y)
      Hyvää Vappua!

      -Ayse

      Poista
  3. Nams :P
    itse tekaisin hyvin tuhdin lätyn hetki sitten, suklaaproteiinia, kananmuna, rasvaton maito, ne sekaisin ja pannulle ihan minimaalinen nokare margariinia-kun ei nyt ollut kookosrasvaa. Miedolla lämmöllä paistettava ettei pala. Hajosi palasiksi, mutta ei minua haitannut :D jätin hivenen kosteaksi, eli toista puolta paistoin lyhyen ajan.
    oli kyllä sikamaisen hyvää noinkin, vaikka ei ollut juuri mitään aineksia kotona, ja lähti nälkä& makenhimo :) en jaksanut suotta kaivaa mustikoita pakastimesta lisukkeeksi.
    Ensi kerralla testaan varmasti sinun ohjetta, on niin herkullisen kuuloinen.
    Latasin muuten fast pudding facebook sivulta ilmaisen proteiini reseptivihkon, ihan pakko testailla niitäkin jossain vaiheessa, vesi kielellä lukiessa :D

    huomenna lenkille vaikka puukkoja sataisi :)

    VastaaPoista