maanantai 8. joulukuuta 2014

Ruokaa, treeniä ja kuntoa


Ruokaa

Syökää kanaa!!!! :D
Eli tosiaan tänään valmistetaan Aysen keittiössä muutaman päivän ateriat, jotta tämä painonpudotusprojekti saataisiin käyntiin taas kunnolla ja arjen ruokailut kulkisivat vaivatta.
Aterioihin tarvitaan 4 rasiaa 300g kana filesuikaletta.


Koska kaikkea on vaikea saada mahtumaan paistinpannulle, itse valmistan ne uunipellillä uunissa 200 asteessa n. 15-20 min (kunnes ovat kypsiä).
Mausteeksi käytän currya, jauhettua inkivääriä, jauhettua cayannepippuria, kuivattua basilikaa ja ruusu suolaa. Päälle oliiviöljyä. Mitä tulisempaa, sen parempaa! Annoskoko kanaa itselläni on 100-125g raakapainossa per annos, joten punnitsen kaikki annokset erikseen.Ateria-annokseen kuuluu myös kasvikset ja riisi/pasta, joten nekin valmistetaan mahdollsimman valmiiksi arjen helpottamiseksi. Itse rakastan paistettuja tomaatteja! Kokeilkaa ihmeessä, suolaa ja basilikaa mausteeksi ja Voila!
Myös aamupala kananmunat keitän valmiiksi samalla, jotta aamulla ei tarvitse valmistaa muuta kuin kahvi ja neljän viljan puuro :)

Tässä kuvassa näkyykin sitten annokset kipoissa ja sama määrä lautasella vertailussa.
Terveellistä ja puhdasta ruokaa aina oikeaan aikaan saatavilla, kunhan vain tekee tämän ruoanvalmistuksen etukäteen.
Itse teen ruoat kahdesti viikossa ja aina sama pohja kun dieetillä ollaan.
Kananhan voi maustaa erilailla toisella kertaa ja käyttää oliiviöljyn sijaan esim. kookosrasvaa.
Kanan voi korvata myös vähärasvaisella jauhelihalla vaihtelun vuoksi.Tässä vielä kurkistus mun jääkaappiin :D Ihan tavallisia asioita siellä on meidän perheelle leipätarvikkeista mun annosrasioihin. Kaikki mahdollisimman puhtaana ruokana ja valmiina. Lapset syö suunnilleen samaa ruokaa mun kanssa, mutta heille on myös leivät ja tuoremehut sallittuja, joten sellaisetkin kuuluu meidän jääkaappiin :)

Treenii

Viikko alkoi kivasti kevyellä jalkatreenillä Herttonimen Foreverillä. Aamupäivät ovat hyvän hiljasta aikaa siellä ja saa ihan rauhassa treenailla , se on hyvä se! 
Nyt, kun haluan pudottaa tuota painoa pyrin tekemään pienen muokkauksen noihin painoihin ja keskityn liikkeen hermotukseen. Unohdan hetkeksi kovat painot ja saan liikkeet puhtaasti juuri sinne mihin pitääkin. Ensiksi oli lämmittely juoksumatolla reippaasti kävellen  puoli tuntia (30 min)Seuraavaksi 6 sarjaa smith'ssä ""kyykkyjä" selällään maaten,  12-15 toistoa. Painoja nostin kohtuudella kahden sarjan välein.
Liikkeessä koko ajan pito, eli alhaalla ei anneta painojen lysähtää vapaasti vaan 90 asteen kulmaan on ihan hyvä pysäyttää liike, jolloin saa tunteen pidettyä.
Jalan ojennukset ja koukistukset laitteissa vielä 4 sarjaa 10-12 toistoa, kohtalaisilla painoilla. sarjojen viimeiset 4 pitää saada poltetta aikaan.
(Hiukkasen hauskaa kuvata itse näitä liikkeitä teille, ilmeet kohdillaan xD )


Kunto

Mentaalipuoli on edelleen hakusessa, joten toivon näiden rutistusten nyt vähän jelppivän... Ainakin olo omassa kehossa alkaa ärsyttää ja kunnon huononeminen ja vyötärön selkeä pehmeneminen tuntuu todella ikävältä. (Tässä vaiheessa rakkaat ystäväni kavahtavat taas, koska inhoavat näitä mun oman kunnon valittelujani, mutta tää nyt vaan tuntuu tältä)


Selkäpäivänä viime viikolla yritin kovasti ottaa kuvaa kunnosta ja laitoinkin niitä kuvia tuonne Instagramiin. Näistä nyt näkeekin hyvin sen olennaisen, eli muotoa on kyllä tullut, mutta ikävä kyllä myös vyötäröön.Perus tyytyväinen lihasmassaan olen, en siis mitenkään aliarvioi kuntoani, mutta tuo rasvan määrä on kyllä näillä viime aikaisilla elämäntavoillani lisääntynyt ja saanut tuntemaan itseni huonommaksi. Siksi siis tälläinen postaus ruoasta, treeistä ja kunnosta... Josko mä taas pystyisin palaamaan Superdieetti Aysen elämään ;)

Palataan taas! Pus!

-Ayse


3 kommenttia:

  1. Näytät tosi hyvältä, älä yhtään aliarvioi itseäsi! Tsemppiä projektiin! Joskus pitää vähän höllätä ja jatkaa siitä mihin jäi. Itsekin pidän arkena kurin ja viikonloppuna löysään :) en jaksa enää olla liian ankara koska periaatteessa olen nyt tyytyväinen ja on hyvä olla :)

    VastaaPoista
  2. Taidankin kokeilla noita paistettuja tomaatteja ! Alkaa perus kurkku paprika tulla jo korvista ulos. Kiitos vinkistä ja tsemppiä jatkoon ! :)

    VastaaPoista