tiistai 11. marraskuuta 2014

Marraskuu...

Pimeä ja kolea marraskuu on saapunut ja tuonut mukanaan kylmyyden, joka tuntuu luissa ja ytimissä. Töissä on siirrytty jo lämpölaitteeseen, ulkotakki vaihtunut talvitakkiin ja ei ole vielä edes pakkasta!  Aamulenkit alkaa pikku hiljaa jäädä pois kokonaan kurjien ilmojen vuoksi ja pitäisi siirtyä crossarin päälle. Haikeana ja hieman jopa maassa olevana muistelen aikaa taakse päin.

Viimeisiä viedään?

Vielä hetki sittenhän aurinko lämmitti meitä säteillään Tuoriniemen rannalla ja ilmassa väreili leppoisa loman tunne... Mielikuva harjoittelulla on ihan pakko yrittää taas hakea tarvitsemani lämpö arkeen, jaksaa sitten nämä pimeimmät kuukaudet.
On hirveää, miten tämä kylmyys ja pimeys saa mut väsyneeksi ja tuntemaan ettei mikään kiinnosta. Asiat tuntuu todella vaikealta ja treeni ei kulje. Ensimmäistä kertaa voin kai sanoa, että kärsin tästä pimeydestä. En koskaan ole tuntenut olevani mitenkään selkeästi kesäihminen, mutta nyt kaipaan kesää ja lämpöä ihan hirmuisesti! :)

Kesä 2014 <3  

Sitä jotenkin luulee, että kun asiat ovat hyvällä mallilla niin se sitten vain jatkuu niin, mutta tämä syksy on kyllä näyttänyt ettei mitään pidä pitää itsestään selvyytenä. Asiat voivat todellakin muuttua suuntaan jos toiseen viikossa.

En lähde asiaa sen enempää avaamaan, mutta eräs ihminen "vuosien takaa" pystyy kohtuuttoman itsekkäällä käytöksellään vaikeuttamaan meidän arkea siihen malliin, että iso osa energiaa menee nyt perheen hyvinvoinnin ylläpitoon. Toivon, että joku päivä tämä henkilö heräisi siitä itsekkyydestä ja asettaisi tarvittavat ihmiset ylpeyden edelle.
Varmasti kaikki me teemme suutuksissa tyhmiä päätöksiä ja sanomme asioita, joita ei tulisi koskaan sanoa, jopa minäkin!!! Mutta joskus asioita voi olla vaikea korjata myöhemmin jättämättä ikuisia jälkiä...se siitä... On asioita, joihin ei juurikaan pysty vaikuttamaan, vaikka ne vaikuttavat elämässäsi, sitten valitset vain tavan jolla otat sen vastaan.

Käsittelen onneksi näitä asioita ystävieni ja kultsin kanssa, sekä sillä että kirjoitan tänne "päiväkirjaani" Näin pääsen purkamaan ajatuksiani ja saan tarvittavan avauksen asioille :)  Kaikkea ei silti puhumallakaan saa pois mielestä vaan asiat kummittelee joka tapauksessa taustalla. Nämä tapahtumat selittäköön sen, että treenit ei nyt ole pariin päivään oikein sujuneet toivotulla temmolla TAASKAAN. Mieli on ollut maassa ja stressi vaivaa.Tosiaan siis (lovena Kissi Vähä-Hiilariin)... siitä treeni-ilon puutteesta , jota nyt syksyllä olen joutunut läpikäymään monestikin... Pakollista taukoa tulee muutenkin.
Käytyäni pitkästä aikaa taas Mitzun luona HelsInk'ssä, värityttämässä olka-käsivarren tatuointia, sain "hankittua" itselleni pari viikkoa lähes treenitöntä aikaa. Olin ennen tatuointia käynyt ahkerasti solariumissa ja sehän ei tiedettävästi ole hyväksi iholle, joten ihoni ei sitten kestänytkään tuota neulaa :/
Tuli siis treeni/hikoilukielto, jotta saataisiin mahdollisimman hyvin kuva parantumaan, kun oli noita ongelmia matkassa. Nyt kuva on suht hyvä, mutta seuraava aika laittaa taas uuden treenitauon...

Tänään yritin tehdä jalkatreeniä ja toki teinkin, mutta kyllä jokainen liike oli täydellistä pakkopullaa!

Tänään jalkatreenissä

Oli kyykkyä, kyykkyhyppyjä, mavea sj., hackikyykkyä, jalkaprässiä ja jalkojen koukistusta...
Fiilis oli huono, mutta treenin jälkeen kyllä onneksi tärisytti jalkoja sen verran, että taisi se onneksi kuitenkin toimia :)
Siinä sitten ajattelin, että ei pitäisi ajatella itse niin negatiivisesti. Eikös se mene niin, että hyvää tulee kun ajattelee positiivisesti? ;) Onneksi ajattelen positiivisesti katsoessani itseäni peilistä. Vain sitä kautta tunnen, että en ole enää se "vanha Ayse" ja että tulosta tosiaan tulee :)

Joskus ainut motivaatio löytyy peilikuvasta


Kaikki treeni ei onneksi mene ihan huonoissa fiiliksissä nykyään ja aamuiset kävelylenkit hyvässä seurassa on aina kivoja, oli sitten sää mikä tahansa :) Kiittäisin tästä ihanaa Katariina Tunturia, jonka hyvistä keskusteluhetkistä viime aikoina on ollut paljon iloa monena aamuna ja odotan jo innolla, että päästään salille treenailemaan yhdessä. Satuttiin tuossa yhtenä päivänä nojailemaan samaan säkkiin ihan vahingossa hahahah...

pose! ;)

 Ruokavaliota pitää hioa...  mutta siitä joskus sitten :D
Tähän väliin on taas osunut juhlia rippijuhlista pikkujouluihin... Enkä suinkaan ole käynyt niitä puhtaasti dieettaillen lävitse vaan nautiskellut niin ruoka kuin juomapuoltakin. Ei vain ole tuntunut siltä että haluaisi rajoittaa kun kisa-ajatukset tuntuu olevan nyt niin kaukana.

Valmistautumista rippijuhliin :D

Lopetellaan näihin iloisempiin tunnelmiin...  yep! Tällä sai taas omaa fiilistä hyvin puhdistettua :) <3

Pitäisi ehdottomasti tehdä tänne välillä postaus puhtaasti jostain treenistä tai ruoasta... Olisko ehdotuksia? :)

Kuulemisiin ja Instapäivityksiin...

- Ayse


10 kommenttia:

 1. Moikka!
  Mulla taasen nyt syksyn tunnen treeni-into on ihan erilainen kuin kesällä! Kesällä oli niin paljon kaikkea muutakin tekemistä ja puuhaa, että saleilu ei oikein maistunut. Nyt vihdoin on intoa treenata neljä ja jopa viisi kertaa viikossa. :)
  Tsemppiä sulle syksyyn!

  http://pudotus.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta Sanna Latvala :) Ihanaa että jollakin treeni luistaa näin pimeällä ajalla paremmin. Anna mennä vaan niin paljon kun lähtee. itse joudun toisinaan raahautumaan salille, mutta kyllä sen 5-6- krt vkossa sinne tulee mentyä... Joskus hyvä treeni ja toisinaan ei :D
   Eilinen pakkopulla jalkatreeni menikin tosi hyvin perille ja tänään mennään salille huomattavasti paremmalla asenteella :D Näin nämä päivät ja mielialat vaihtelee. tsemppiä treeneihin ja pidä tuo treeni-ilo <3
   Muksaa keskiviikkoa sulle!
   -Ayse

   Poista
 2. Täällä yksi myös joka tästä pimeydestä kärsii, joka hiton syksy sama homma:-/ Täytyy vaan yrittää pitää rutiineista kiinni kevättä ja valoa odottaessa.
  Tsemppiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Sau K :)
   Meidän pitää vain urheasti taistella vastaan :) Kohta on vuoden pimein aika ohitse (Y)
   Kohtahan treenaillaankin jo kimpassa täällä Helsingissä, josko se piristäis molempia :D
   Poweria sulle!

   -Ayse

   Poista
  2. Niinpä, mahtavaa ja ihan varmasti piristää:-D

   Poista
 3. Ruoka-postaus ois kiva, nyt taas itsekin koetan vähän olla tarkempi. Pakko, juoksutreeniä on vähemmän näin "talvella" joten ruoan kanssa pitää olla tarkempi. Töihin kanafilettä ja parsakaalia, jauhelihapapuparsakaalimössöä jnejne. Ideoita kaivataan...

  Todellakin näyttää että tuota tulosta sinulla on tullut, vaude!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna kiva "nähdä" sua vielä remmissä! :D
   Laitanpa korvan taakse ja etin jonkun kivan reseptin meille kuvien kera. Kesä meni kyllä niin rennosti ettei tosi ja tiukennus todella olis täälläkin paikallaan.

   Kiitos :D Lihaksille on pumpattu hiilareita mahdollisimman paljon ja kaipa ne sieltä kasvavat sitten... harmiksi ne vaan tarttuu myös vyötärölle...

   Super ihanaa marraskuuta teille!

   -Ayse

   Poista
 4. Jotain ruokapostausta olisi kiva lukea, itsellä hakusessa tämä ruokahommeli vielä ihan täysin. Järkevällä ruokavaliolla olen yrittänyt lähtenyt liikkeelle, jotain Jutan juttuja koettanut ottaa mukaan mutta ihan hakoteillä taida olla =P. Tai sitten vain tuntuu siltä... ;)

  VastaaPoista
 5. Huikeasti oot kyllä kehittynyt, saat olla ylpeä itestäsi! :) Ja komppaan edellistä, ruokapostaus olisi kiva! :)

  Tsemppiä alkaneeseen viikkoon! :)

  VastaaPoista
 6. Moikka! Ihan pakko oli tulla kommentoimaan tänne, kun luulen että näin sut tänään salilla :) Aloin vielä seuraaman sun blogiakin, kun kerran samalla salilla käydään ja samat asiat kiinnostaa! Tsemppiä treeneihin ja marraskuuhun! Kohtahan ne päivät alkaa taas pitenemään ja valoa tulee pikku hiljaa lisää. Ainakin voi ajatella, että kohta niin ei tunnut tää pimeä aika niin pitkältä ;)

  VastaaPoista