keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Focus!!!



Keskiviikko, aivan tavallinen sellainen. Salitreeniä ja töitä...
Siinä mielessä kuitenkin erilainen, että mieli on tehnyt työtä enemmän kuin vähään aikaan.
Pitäisi taas jotenkin palata entiseen ja keskittyä itseeni ja niihin tavoitteisiin, joita loin pitkän ajan tähtäimellä.
Joskus se pään sisäinen työskentely onkin tärkeämpää kuin fyysinen harjoittelu. Tajusin nimittäin tänään, että olen unohtanut hetkeksi tavoitteideni tärkeyden. Syönyt huonommin ja voinut huonommin. Tänään on ollut oikein maximus surkeuspäivä ja yritän hakea nyt kaikki aiemmat hyväksi havaitut piristystekniikat käyttööni.

 
Vähän on typyn mieli maassa...


Luulin tämän hölläyksen tekevän mielelle hyvää, mutta tänään jotenkin alkoi keittää yli tilanteeni ja järki päässäni huusi; " Focus! Nyt keskity itseesi nainen!" Minä, lapset, työ ja treeni... sitten vasta kaikki muu"-ajattelu sopii paremmin kuvioon, en osaakkaan vielä hallita tätä kaikkea... Haluankin ehkä liikaa kaikkea ja se saa itseni kiukkuiseksi ja surulliseksi. Eihän mun pitäisi näin heikko olla!? Vaihtoehtoja ei taida olla kuin jalat takaisin tukevasti maahan, leuka taas pystyyn ja keskittyä olennaiseen. Helpommin kuitenkin sanottu kuin tehty. Ruokapuoli on nyt todella hakusessa ja herkkuja tekis hirmuisesti mieli joka päivä. Mietin jopa josko tuo makeanhimo voisi olla syy tähän pääkopan "rapistumiseen", kroppaanhan se ainakin toimii niin.


Maanantaina menin aamulenkin jälkeen salille jossa otin (taas) itsestäni kuvan... Huomasin miten kuntoni on heikentynyt keskivartalosta ja miten epätyytyväinen olin pakaroideni muotoon ja kokoon. Keskivartalon olin kyllä jo aiemmin huomioinut heikentyneen, joten siinä ei mitään uutta.
Tein sitten kunnon pakarapainotteisen treenin, sillä seurauksella etten kyennyt nukkua seuraavana yönä kunnolla kun koko perää särki ja poltti (hahhaah, kuulostaa jälkeenpäin hassulta).


Romanialainen maastaveto 25kg käsipainoilla


Tiistaina oli pakko mennä heti aamusta lämmittelemään lihaksia salille ja päätin juosta matolla vähän, sekä tehdä muutaman kyykyn... No joo, meni vähän yli ja taas tuli ihan kunnon treeni tehtyä. (Oppiiko sitä ikinä sitä "kultaista keskitietä"?)

30 min. infrapunasaunassa ja venyttelyä
Töissä jumituin täysin paikoilleni ja pitkän päivän päätteeksi puoli kahdeksan aikaan illalla ainoa ajatus oli, että nyt saunaan! Pakko saada lihakset lämpöön ja venytellä, jotta seuraavana päivänä pystyy edes nousemaan sängystä ylös.

 
Rullaten...





Venytellen...







Venyttely ja lämpö auttoi ja tänään pakaralihakset kestikin hyvin salilla matolla juoksemisen ja kuntopyöräilyn. Lämmönoton jälkeen vielä hauis-ojentajatreeni ja tämän päivän treeni oli taputeltu :)
Fiilikset kuitenkin hyppii ylös ja alas ja niille pitäisi tehdä jotain. Treenimotivaatiossa ei ole mitään vikaa, mutta jotenkin  kun ruokapuoli nyt tulisi kuntoon...



Eilen illalla oli pakko vähän poseerata kun reisi näytti niin jättimäiseltä noissa trikoissa...  aistiharhaa (hahahah) sanon  minä!

Näihin sekaviin tunnelmiin päättelen taas tämän päivän ja toivon, että tämä kaikki haihattelu johtuu vain väärästä ruoasta... Eix vaan?

- Ayse

perjantai 20. kesäkuuta 2014

Juhannus ja ensimmäinen posetreeni

Juhannusaatto 2014 ja mulla on taas vähän erilainen Juhannus kuin ennen... Sataa vettä, mutta on aika lähteä salille treenailee selkää.

Vettä sataa ja aurinko paistaa... :)
Ei haittaa vesisade tai Juhannusaatto yhtään, sillä oma valintahan tämä on :) Treenaan, koska rakastan sitä tunnetta ja vartaloani, joka kokee muutosta... hitaasti, mutta varmasti  <3


Tästä kulmasta on varmasti hyvä ottaa selfie ;) :D

Kävin Herttoniemen Foreverillä kaverini Liisa Kumpulaisen kanssa treenailemassa. Samalla käytiin läpi erilaisia poseerauksia. Mullehan ne on ihan uus juttu, vaikka aina peilin edessä haenkin asentoja :D


Hirmuisesti petrattavaa...
Täytyy sanoa, että poseeraaminen on tosi rankkaa, kun kroppassa pitää olla koko ajan hallittuna jokainen lihasryhmä ja muistaa vielä hymyilläkin. Näyttää siis paljon helpommalta kuin onkaan!



 No se millaisia kuvia sitten saatiin, näkyy tässä, mutta omasta mielestäni peilikuva oli taas paljon armollisempi hahahah...


Liisa on menossa syksyn kisoihin Bodyfitness sarjaan ja kuten kunnosta näkyy, niin hyvässä vaiheessahan typy menee. Pääsen myös Liisan hiuksia laittelemaan sitten kisoihin, joten syyskuussa reissaillaan sitten ainakin Jyväskylään yhdessä :) Kisahiuksia ja / tai meikkiä teen samoihin lokakuun kisoihin Laura Pukkilalle, Liisa Kumpulaiselle ja Mari Kirppu Järvelälle, tulee siis työntäyteiset kisamatkat mullekin ;)


13.3.2014


Tässä omaa kehittymistä selän leveydessä. Uusissa kuvissa näyttää ihan hyvältä, vaikka rasvaa onkin sen verran pinnassa, ettei lihaserottuvuus ole kovinkaan hyvä. Siitä en stressaa yhtään, sillä ne kyllä lähtee sitten ennen omia tulevia kisojani (2016).

20.6.2014


 
Juhannus... silloinhan tehdään Juhannustaikoja :D tai juostaan alasti pellon ympäri (?)
Itse nappaan lähipuistosta 7 kukkaa ja laitan uskollisesti ne tyynyni alle :) <3 Ehkäpä ensi yönä näen ihanaa unta tulevasta siipasta (hih)

7 eri kukkaa :)

Valmiina Juhannustaikoihin




 Nyt on aika toivottaa teille oikein ihanaa ja rentouttavaa Juhannusta 2014 ja rentoutua itsekin Juhannuksen viettoon :) <3











Tää on hyvä!

Palataan! Pus pus!
- Ayse

keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Rehellistä rutinaa kuvien kera

Voihan viime viikko! 
Tiedättekö tunteen, kun takki on tyhjä? Sellainen olo ja to-del-la tyytyväinen, että alkoi kesän ensimmäinen loma.
Tässä on taas tapahtunut ja ollut tapahtumatta asioita, eikä tästä jutusta lopu taas kuvat kesken... Piti oikeastaan tehdä kollaaseja jotta kaikki tapahtumat saadaan kuvina blogiin asti :D
Pikkasen viivytti vielä tänään kirjoitusta Kimmo Vehviläinen (koira), joka päätti että on paljon kivempaa nukkua mun sylissä kuin katsella mun koneen näpyttelyä <3 On se kyllä ihananuus!






Tässä on taas todettu miten tärkeitä ympärillä olevat ihmiset ovat treenissä ja muutenkin elämässä <3 Kiitos teille jokaiselle siitä, että olette juuri siinä.


Ihana Laura Pukkila treenaili kanssani Forever Herttoniemen salilla ja saatiin hyvä väri molemmille kunnon yläkropan treenistä. Ihan mahtavaa tsemppiä aina Lauran kanssa treenatessa. Jos ette vielä ole käyneet tutustumasa Lauran blogiin niin klikkaamalla nimeä pääset lukemaan Lauran valmistautumista syksyn kisoihin... Jossa saan muuten taas olla mukana Lauran huoltajana ja myös hiusten ja meikin osalta :) Kiitos ihana! <3










Toinen ihanuus Jenna on myös käynyt treenailemassa kanssani... taaskin yläkroppaa :D Kukaan ei kohta usko että jalkojakin kyllä treenailen hahahah... Jennan kanssa tein vähän erilaisilla liikkeillä ja olikin tosi piristävää tehdä samoja liharyhmiä eri tavalla. vaihtelu virkistää :) Kiitos Jenna!













Treenien välissä pitää tietenkin syödä... ja koska olen ottanut nyt rennommin koko elämässäni, on myös ruokailussa näkynyt uusi elämästä nauttiminen. (ei varmasti valmentajan mieleen...)







Nyt en siis todellakaan sano etten nauttisi treeneistä ja ruokavaliosta, mutta nautin myös hyvästä seurasta nykyään hiemen enemmän, joihin kuuluu välillä ruokavaliosta poikkeaminen (näköjään). On siis tullut käytyä syömässä jopa ihan taivaallisen hyvää pizzaa ja punaviiniä... Oli muuten ensimmäinen pizza yli vuoteen! Punaviiniä on viikonloppuna tullut otettua lasillinen tai kaksi. Kuitenkin ihan kiltisti vaikka  lapset ovatkin olleet viikon poissa kotoa ja olen viettänyt tätä laatuaikaa :)













Reilu viikon selfiet kuitenkin nyt ehkä paljastaa, ettei ruokavalio ole lähtenyt ihan käsistä näinä muutaman viikkona kun olen höllännyt.
Vaikka välillä lipsuukin ;)














Ei se elämä kuitenkaan aina paista tännekään, vaikka kuinka olisi hymy korvissa ja positiivisuusantennit ilmassa... Kävipä nimittäin niin, että yhtenä yönä sain ikävän puhelinsoiton, jossa naapurini kertoi, että kampaamooni on murtauduttu! Kiitos Sari valppaudestasi <3 Sinä yönä ei sitten enää nukuttukaan vaan kahden tunnin unien jälkeen keskellä yötä Taxi alle ja selvittelemään mitä vahinkoa on tapahtunut. Olihan tuo aikamoinen näky ja sotku! Rosvo vei pienen pohjakassan.... mutta että koko kassakoneenki! Tässä vaiheessa käyrät oli kyllä niin korkealla, että eipä uni olisi tullutkaan vaikka nukkumaan olisi siivoamiselta päässyt.


Siinä viikon aikana oli sitten muitakin vähän stressitasoa nostattavia juttuja ja alkoi tuntua, että kaikki hyvä loppuu kai aikanaan ja nyt sitten kaikki kasaantuu samaan aikaan. Olo oli todella turta.
Pitäisi melkein kiittää rosvoa...Jos nyt taas hyvää tästä haetaan jollakin tavalla :) Sillä tuo murto oli sellainen viimeinen pisara kai viikon jutuille. Päivällä sain nukuttua pari tuntia ja sitten suuntasin salille. Vietin viisi ihanaa tuntia ystäväni kanssa jutellen, hyvä jalkatreeni päälle ja pääsin yksikseni vielä lekottelemaan Infrapunasaunaan. Sellaista rentoutusta juuri kaipasinkin. Ihan vain chillata ja nollata :)



Seuraavana päivänä vielä käyrät nousi asioita ajatellessa ja suuntasin kauppaan ostamaan kasan herkkuja! Kyllä! Toimin aivan samoin kuin joskus ennenkin kun stressi iskee :O Siis enkö oppinut mitään??? Kotiin päästyäni ahmin niitä nassuuni, kunnes tajusin miten hurja tilanne oli... Kello oli 20.30 ja ainut mahdollisuus siinä tilanteessa oli napata juoksulenkkarit käteen ja suunnata salille juoksemaan niin pitkälle kuin jaksaa.
Juoksin 10km, paransin aikaani lähes 30 minuuttia ja olo oli mahtava! Johan oli taas suu maireassa hymyssä ja olin valmis viettämään illan hyvässä seurassa pilaamatta muidenkin fiiliksiä. Kyllä urheilu on parasta silloin kun harmittaa! Muistutus myös itselleni tulevaisuuteen ;)










Treeniä on ollut muutenkin hyvin taas ja koko kroppa käyty läpi huolellisesti.
Kropassa ongelmia alkaa tulvia lähinnä lihashuollon puutteesta, kun joka lihasryhmä alkaa olla niin jumissa, että treeni kärsii.













Olka-rinta-ojentaja päivänä Jennan kanssa ei kädet nousseet eteen edes parin kilon painojen kanssa kunnolla ja lapaluiden sekä hartioiden seudulla rutisi koko treenin ajan...





Hätäsoitto hierojalleni Jonna Huotarille Forever Herttoniemeen ja akuuttiaika yläkropan hierontaan.
Olisi hyvä kun muistaisi hieronnan aiemmin kuin näin että on jo tilanne päällä. Winx winx ;) Suosittelen!










Tässä kuvassa mennään nyt siis aamukunnossa... kuva otettu muutama päivä sitten.
Aamuiset vatsapalat on kadonneet, mutta pieni tiukennus ruokavalioon tuo ne kyllä sieltä esille taas. Tästä tuli nyt tälläinen rutina ja purkaus kirjoitus.... mutta rehellisyys maan perii ;) Eikös se niin mennyt?!

Treeni-iloa mulle, sulle ja teille! ;)


- Ayse 


keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Hiljaiseloa...

Moikka! :)

Nyt on kolmatta viikkoa ollut hiljaiseloa blogissa ja te muutamat ihanuudet olette jo kyselleet missä blogikirjoitukset viipyvät :) <3 ... Selvittelen hieman tätä hiljaisuutta tässä.

chillailua mökkilaiturilla :)
Arki on aikalailla jotenkin pysähtynyt ja huomioni on kiinnittynyt koko ajan johonkin toisaalle. Tein muutoksen tietoisesti järjestettyyn elämääni, jossa oli tilaa aikalailla vain lapsille, työlle ja treenille. Nyt annoin itselleni pienen luvan nauttia elämästä syvemmin, joka sitten "riistäytyikin" käsistä ja nyt tuntuu ettei tämä pieni muutos välttämättä olekaan niin pieni.


Ajantaju on aivan kadonnut! Hyvä vai huono... en tiedä, mutta toivon toki parasta, sillä pari viikkoa on ollut aikas kivaa aikaa :D mutta tosiasia on, että joku korjausliike pitää tehdä tähän hommaan ja alkaa keskittyä enemmän niihin perusjuttuihin elämässä, eikä vain lomailla pää pilvissä.


Treeni kyllä kulkee edelleen hyvin ja salilla olen käynyt vähintään sen 4 kertaa viikkoon. Pieni ongelma on, että lihaskalvojen jäykkyys alkaa olla jo aikamoinen vaiva jaloissa. Pitäisi hälyyttää hierojani Jonna Huotari apuun... kun vaan saisi jotenkin aikaiseksi... :D
En oikein saa otetta nyt niistä perusasioista joihin ennen keskityin 100% ,dieettikin tuntuu vähän pakkopullalta... tai rehellisesti aika paljonkin!!!! 
25.5.2014  aamukunto


Dieetti junnaa lähes paikoillaan, vaikka tulosta kai kuitenkin on tullut, sillä moni asiakas Tilassa sanoo taas, että olenko laihtunut lisää? Paino ei juurikaan liiku, mutta ilmeisesti menen kasaan, sillä vanha juoksutakkinikin roikkuu päälläni :D Uutta tilatessa, ei tullut mieleeni, että se saattaisi olla niin tiukka kuin se sitten oli. Olat ja selkä ei yksinkertatisesti istunut siiihen ollenkaan, joten takki on nyt menossa eteenpäin ja tämä tyttö ostaa seuraavan juoksutakin kaupasta sovittamalla.




Niiiin... olen siis käynyt kovasti lenkillä, kun treenailin toukokuun lopulla järjestettyyn Naisten Kymppi-tapahtumaan. Intenssiivisesti aloitin lenkkeilyn jopa viikko ennen tapahtumaa :D  Ensimmäistä kertaa osallistuin ja hölkkäilin sen hyvällä mielellä ja ylpeäana, että maaliin pääsin. Ensi vuonna varmasti uudestaan, nyt sitten vähän enempi harjoitusta vain ;)
Tämä ensimmäinen meni siis kevyellä hölkällä 1h 40min


Kuntoilua on siis ollut reippaasti, mutta ajatukset jossain ihan muualla ja se on hieman syönyt tätä blogin kirjoittelua... Pyydän anteeksi <3 ei toistu näin pitkäksi aikaa :)

Nyt salille ja töihin ja palaan taas pian kirjoittelemaan... Muksaa torstai-päivää pus pus!

- Ayse